دبیر شورای عالی فضای مجازی:
شورای عالی فضای مجازی شبكه ملی اطلاعات را رها نكرده است
دبیر شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: شورای عالی فضای مجازی شبكه ملی اطلاعات را رها نكرده است و همه پروژه های این بخش با تاكید بر 3 ركن امنیت، اعتماد و پایداری، پیگیری می شود.
به گزارش آتی جو به نقل از مهر، ابوالحسن فیروزآبادی قبل از ظهر امروز یکشنبه در مراسم افتتاح بزرگترین مرکز داده غرب و شمال غرب کشور در تبریز که به صورت ویدئو کنفرانس و با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، اظهار داشت: بعضی می گویند که شورای عالی فضای مجازی این فضا رها را کرده و توجهی به شبکه ملی اطلاعات ندارد. این مساله درست نیست. بلکه شورا با دقت بالا پیگیر همه پروژه های مربوطه با تاکید بر ۳ رکن امنیت، اعتماد و پایداری است.
وی با اعلان اینکه فضای مجازی چند رکن دارد که شامل توجه به امنیت، اعتماد و پایدار می شود، اضافه کرد: این ۳ رکن در فضای مجازی کشور از شبکه ملی اطلاعات آغاز می شود و افتتاح مرکز داده اقماری یک بخش کوچکی از تصویر بزرگی از فضای مجازی است که در حال توسعه است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد: بااینکه در بعضی حوزه های فضای مجازی شاهد تاخیر هستیم، اما در همه کشورها نیز نهادهای حاکمیتی و متولیان تحول دیجیتال و فضای مجازی، این گونه تأخیرها را برای جبران عقب ماندگی ها، از دستگاه های ذیربط مطالبه می کنند.
فیروزآبادی با اعلان اینکه شاید در تعریف شبکه ملی اختلاف نظر وجود داشته باشد اما در مرکز ملی فضای مجازی سیاست مشخصی در این زمینه دنبال می شود، اظهار داشت: در ابلاغیه مقام معظم رهبری در آذرماه ۹۸ نیز بر این مساله تاکید شد که خدمات پایه کشور باید به صورت ملی صورت گیرد و یکی از این خدمات مربوط به فضای ابری و دیتاسنتری است.
وی افزود: ما باید از وابستگی به پلت فرم های جهانی که حتی رئیس جمهور آن کشور نیز در آن امنیت کلامی ندارد و یک سوم کاربرانش فیک هستند، رهایی پیدا نماییم و از پلت فرم های داخلی برای نیازمندی های ملی بهره برده و منطق پلتفرمی را در حوزه پیام رسانی تامین نماییم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه ما با یک تحول عصری که به تحول دیجیتال تعبیر می شود، روبرو می باشیم، افزود: این تحول در همه حوزه ها شامل حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در حال شکل گیری است و ما در شورای عالی فضای مجازی که بنا بر تدبیر مقام معظم رهبری و حاصل حضور قوای کشور است، به این تحول نگاه ویژه ای داریم.
فیروزآبادی با اعلان اینکه در این تحول ابتدا باید به زیرساخت ها دقت کنیم و مهمترین این زیرساخت ها نیز زیرساخت شبکه ملی اطلاعات است، افزود: باید این تحول طوری طراحی شود که بخش عمده ای از این تحول روی زیرساخت های ملی کشور صورت گیرد. ما نباید تنها شبکه ملی ارتباطات را بعنوان اولویت کشور بشناسیم؛ بلکه معتقدیم که این تحول باید به صورت متوازن و تحت منطق پلتفرمی، تعاملی شدن همه روابط و فرآیندها و توسعه زیرساخت های اطلاعاتی دنبال شود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی بر ضرورت توجه به فرآیندهایی مانند دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال و آموزش دیجیتال اصرار کرد و اظهار داشت: ما در حوزه اقتصاد دیجیتال در بخش حمل و نقل، گردشگری و کسب و کارهای خرد در سال های اخیر شاهد تحولات بزرگ در کشور بودیم و توسعه کسب و کارهای روستایی بر بستر شبکه ملی اطلاعات در حال انجام می باشد.
وی با اشاره به پلت فرم های آموزش مجازی مانند «شاد» که در دوران کرونا مورد توجه قرار گرفت، اضافه کرد: پروژه شاد روی زیرساخت هایی که در گذشته شکل گرفته بود اجرا شد و امیدواریم در مهرماه امسال نیز طبق جلسات مشترکی که با وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش داریم، شاهد شکل گیری کلاس مجازی برای دانش آموزان باشیم. فیروزآبادی با تاکید بر اینکه در دولت الکترونیکی باید به مثابه دولت پلتفرمی عمل نماییم و به دنبال تحقق آن هستیم، افزود: ما معتقدیم که پلتفرمی که برای همه مشارکت کنندگان در فضای مجازی آموزش کشور به کار گرفته می شود باید داخلی باشد و مقدمه داشتن این شبکه مستقل، داشتن شبکه ابری و دیتاسنترهای داخلی است.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی اشاره کرد: ما در مرکز ملی فضای مجازی می خواهیم تا با وزارت ارتباطات برنامه های در رابطه با توسعه شبکه ملی اطلاعات را تا اختتام دولت پیش ببریم که به زودی شاهد بازگشایی مراکزی از قبیل این مراکز داده خواهیم بود و معتقدیم که جهش تولید در سرعت یافتن این پروژه ها دنبال می شود.
به گفته وی، با توسعه مراکز داده خدمات ابری در کشور، دیگر نیازی به ذخیره اطلاعات کشور در کلادها و فضای ابری شرکت هایی مانند اپل، هواوی و سامسونگ نخواهیم داشت و بانک اطلاعاتی کشور ما در فضای ابری داخلی ذخیره می شود. در عین حال امیدواریم به زودی شاهد راه اندازی فضای کلاد موبایل و پلت فرم خدمات دراین زمینه نیز باشیم و یک گیت هاب ایرانی داشته باشیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب