کوشش برای ادغام مغز و هوش مصنوعی
به گزارش آتی جو، پژوهشگران می گویند، تکنولوژی جدید ادغام مغز و هوش مصنوعی در آینده می تواند از عملکرد سخت افزارهای موجود که صرفا مبتنی بر سیلیکون هستند، پیشی بگیرد.
به گزارش آتی جو به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، یک برنامه تحقیقاتی پیشگام به رهبری عادل رازی دانشیار دانشگاه «موناش» با همکاری استارتاپ «کورتیکال لبز»(Cortical Labs) واقع در ملبورن استرالیا، کمک مالی قابل توجهی را در حدود ۶۰۰ هزار دلار استرالیا از برنامه کمک هزینه های تحقیقاتی کشف امنیت و اطلاعات ملی دریافت کرده است.
این پروژه ی تحول آفرین با هدف رشد سلول های مغز انسان بر روی تراشه های سیلیکونی، ایجاد قابلیت های قابل توجهی را در حوزه یادگیری ماشینی هدف قرار داده است.
نقطه کانونی این مطالعه حول محور رشد تقریبا ۸۰۰ هزار سلول زنده مغز بر روی تراشه های سیلیکونی است که به پژوهشگران این امکان را می دهد تا به این سلول ها آموزش دهند وظایف هدفمند را انجام دهند.
این مطالعه جدید بعد از موفقیت سال گذشته، زمانیکه سلول های مغزی، بازی کامپیوتری ساده ای به نام Pong را آموزش دیدند، پایه گذاری شد و توجهات جهانی را به خود جلب کرد و نقطه عطف مهمی در تحقیقات این تیم شد.
پروفسور رازی توضیح داد که ادغام سلول های مغزی رشد یافته در لابراتوار با تراشه های سیلیکونی «زمینه های هوش مصنوعی و زیست شناسی مصنوعی را برای ایجاد سکوهای محاسباتی بیولوژیکی قابل برنامه ریزی» فراهم می آورد.
وی ادامه داد: این توانایی فناورانه جدید در آینده می تواند در نهایت از عملکرد سخت افزارهای موجود که صرفا مبتنی بر سیلیکون هستند، پیشی بگیرد.
آینده هوش ماشینی
پیشرفت این برنامه تحقیقاتی در تمرکز آن بر «یادگیری مستمر و مادام العمر» نهفته است، قابلیتی که سیستم های هوش مصنوعی موجود فاقد آن هستند.
توانایی یادگیری در طول عمر یک ماشین، کسب مهارت های جدید بدون فراموش کردن مهارت های قدیمی، انطباق با این تغییرات و بکارگیری دانشِ آموخته شده ی قبلی در کارهای جدید، همگی همراه با صرفه جویی در قدرت محاسباتی، حافظه و انرژی، یک تغییر دهنده بازی برای آینده ی هوش ماشینی هستند.
هوش مصنوعی سنتی از «فراموشی فاجعه بار» رنج می برد، پدیده ای که در آن اطلاعات آموخته شده قبلی را هنگام قرار گرفتن در معرض داده های جدید بازنویسی می کند.
این در تضاد کامل با مغز انسان است که در یادگیری مستمر و مادام العمر برتری دارد و ما را قادر می سازد تا مهارت های جدید را در طول زندگی خود با مهارت های قدیمی سازگار نماییم و آنها را یاد بگیریم.
این نسل جدید از برنامه های یادگیری ماشینی که شامل خودرو های خودران، هواپیماهای بدون سرنشین خودران، ربات های تحویل دهنده و دستگاههای پوشیدنی هوشمند هستند، احتیاج به نوع متفاوتی از هوش دارند، هوشی که بتواند به صورت مداوم تکامل یابد و یاد بگیرد.
کشف رازهای یادگیری مادام العمر
قلب این پروژه در سیستمی معروف به DishBrain نهفته است که یک ظرف آزمایشگاهی ابتکاری است که سلول های مغز انسان در آن رشد می کنند.
هدف این تیم تحقیقاتی دستیابی به درک عمیق تری از مکانیسم های بیولوژیکی زیربنای یادگیری مستمر و مادام العمر و ایجاد ماشین های هوش مصنوعی پیشرفته تر با قابلیت های قابل توجه با تکرار این مکانیسم ها است.
پژوهشگران این مطالعه می گویند، ما از این کمک مالی برای توسعه ماشین های هوش مصنوعی بهتری که ظرفیت یادگیری شبکه های عصبی بیولوژیکی را تقلید می کنند، استفاده خواهیم کرد. این بودجه به ما کمک می نماید تا ظرفیت سخت افزاری و روشها را تا جایی افزایش دهیم که جایگزین مناسبی برای محاسبات سیلیکونی شوند.
تاثیر این پژوهش می تواند به استرالیا مزیت استراتژیک قابل توجهی در صنایع مختلف بدهد و این کشور را به خط مقدم انقلاب هوش مصنوعی سوق دهد.
این پروژه یکی از مواردی است که باید آنرا دنبال کرد، چون که احیانا اسرار یادگیری مادام العمر با پیشرفت آن بر ملا می شود.
منبع: atijoo.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب