در پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی؛

تولید پروبیوتیك های موثر بر طیور گوشتی میكروارگانیسم های بومی

تولید پروبیوتیك های موثر بر طیور گوشتی میكروارگانیسم های بومی

به گزارش آتی جو پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی قراردادی، دانش فنی تولید پروبیوتیک های موثر بر عملکرد طیور گوشتی و تخمگذار را به یک واحد بخش خصوصی واگذار می کند.


به گزارش آتی جو به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در فاز اول اجرای این قرارداد، دانش فنی تولید پروبیوتیک های مؤثر بر عملکرد طیور که از سویه های بومی میکروارگانیسم ها حاصل شده، توسعه یافته و در فاز دوم، مجوز بهره برداری انحصاری از این محصول و تولید و تجاری سازی آن به این واحد تولیدی اعطا می شود. مجید متقی طلب، رئیس پژوهشکده جانوری و عضو هیات علمی دانشگاه گیلان بعنوان مجری این دانش فنی اظهار داشت: مصرف آنتی بیوتیک بعنوان افزودنی خوراکی و با هدف محرک رشد در خیلی از کشور ها ممنوع شده و صنعت طیور کشور هم به سبب مشکلات ناشی از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها مانند مقاومت آنتی بیوتیکی و عوارض ناشی از آن باید مصرف آنرا محدود کند. وی ادامه داد: مصرف پروبیوتیک ها با عنایت به مزایای آن مانند افزایش مقاومت طیور برای مقابله با بیماریها، ارتقای کیفیت لاشه و ضریب تبدیل بعنوان جایگزین آنتی بیوتیک مورد توجه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات طیور واقع شده به صورتی که بازار جهانی پروبیوتیک ها در صنایع دام، طیور و آبزیان، بالغ بر ۳.۶ میلیارد دلار برآورد می شود. متقی طلب با اعلان اینکه صنعت تولید پروبیوتیکهای دام و طیور در کشور صنعتی نوپا است و هم اکنون هم تعداد انگشت شماری شرکت خصوصی دراین زمینه آغاز به فعالیت نموده اند، اشاره کرد: با عنایت به اهمیت زیاد شناسایی و تولید پروبیوتیکهای اختصاصی بومی برای طیور در کشور، طرح جداسازی، شناسایی و ارزیابی باکتریهای پروبیوتیک از مرغهای نژاد بومی (اصفهان، مازندران، آذربایجان غربی و فارس) با هدف دستیابی به باکتریهای بومی با کارایی بالای پروبیوتیکی جهت استفاده در صنعت طیور برای نخستین بار توسط یک تیم پژوهشی در پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری اجرا شد. وی ادامه داد: سویه های بومی با پتانسیل پروبیوتیکی بالا شناسایی، انتخاب، و در چارچوب کلکسیون پروبیوتیک های اختصاصی طیور در بانک ژن میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ثبت شدند. به قول وی، نتایج تحقیقات ۵ ساله طرح در سطح آزمایشگاهی و در سطح مرغداری نشان داد که باکتریهای پروبیوتیک جداسازی شده دارای توانایی بالای پروبیوتیکی (تحمل دمایی ۴ تا ۴۰ درجه سلسیوس، تحمل pH اسیدی و قلیایی، تحمل نمک و نمک های صفراوی، قابلیت اتصال پایدار به سلول های سطحی سیستم گوارش طیور، خصوصیات ضد میکروبی ضد پاتوژنهای مختلف طیور بوده و به صورت مفهوم داری منجر به افزایش وزن سرانه و بازده لاشه، بهبود ضریب تبدیل غذایی، کاهش مصرف خوراک، ارتقای شاخص های سلامتی، کاهش میزان کلسترول و تری گلیسرید در خون جوجه ها و همینطور تجزیه و خنثی سازی آفلاتوکسین در خوراک طیور می شوند.


منبع:

1399/09/27
10:58:38
5.0 / 5
1181
تگهای خبر: تحقیقات , تكنولوژی , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
آتی جو