؛؛استاد دانشگاه:
محصولات تراریخته بصورت رسمی در كشور تولید نشده است
آتی جو: شهركرد- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله با اشاره به اینكه تابحال محصول تراریخته ای بصورت رسمی در كشور تولید نشده است، آگهی داد: با این وجود امكان دارد اتفاقاتی در این حوزه رخ دهد.
به گزارش آتی جو به نقل از ایرنا، پروفسور علی كرمی روز شنبه در همایش پدافند غیرعامل و آشنایی با محصولات تراریخته و سبك زندگی در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشكی شهركرد اضافه كرد: در تولید محصولات تراریخته، ژنی از یك موجود بیگانه وارد محصول كشاورزی میگردد.
وی با اشاره به اینكه محصولات اصلاح شده با تراریخته تفاوت دارد، اشاره كرد: محصولات اصلاح شده خطری برای انسان و دام ندارد، اما محصولات تراریخته درحالی كه با هدف افزایش تولید و بهبود كیفیت تبلیغ می شود، اما نتیجه معكوسی داشته است.
كرمی، آغاز تولید محصولات تراریخته را از 20 پارسال اعلام نمود و اظهار داشت: ما در این سالها محصولات تراریخته مصرف می كردیم اما از 5 پارسال به این حقیقت پی بردیم و قبل از آن نسبت به این سوژه غافل بودیم.
فوق تخصص مهندسی ژنتیك از كشور آمریكا با اشاره به اهداف تولید محصولات تراریخته افزود: افزایش تولید، مقاومت در برابر آفات و حذف سموم، بهبود كیفیت و مقاومت نسبت به سموم علف كش از مهمترین این اهداف بیان می شد.
كرمی اشاره كرد: این در شرایطی است كه امروز سپس 20 سال از تولید این محصولات، دانشمندان و محققان جهان به این نتیجه رسیده اند كه نه تنها این اهداف محقق نشده بلكه نتیجه عكس داشته و بر بروز مشكلات افزوده است.
وی، نازایی، ضعف سیستم ایمنی و بروز برخی بیماری ها را از نتایج مصرف محصولات تراریخته دانست و اضافه كرد: این محصولات نه تنها بر بدن انسان بلكه بر دام و سایر موجودات زنده و محیط زیست اثرات مخربی دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله با اشاره به اینكه 37 كشور جهان كشت تراریخته را ممنوع كرده اند، پیشنهاد داد ایران باز به مدت 5 سال واردات این محصولات را به كشور ممنوع كند تا سپس بررسی همه جانبه علمی در این خصوص تصمیم خردمندانه ای منطبق با منافع ملی گرفته شود.
كرمی، با اشاره به اینكه كشت محصولات تراریخته در آمریكا و كانادا رایج است اما در كشورهای اروپایی وجود ندارد، اظهار داشت: بارها اعلام نموده ام این محصولات را به طور كامل رد نمی كنم بلكه نسبت به آن انتقاد دارم.
وی سبك زندگی سالم، نوع تغذیه و محصولات مصرفی را با اهمیت دانست و اضافه كرد: با عنایت به رشد روزافزون بیماری ها و مرگ و میرهای رایج در كشور باید اظهار داشت كه سبك زندگی مردم كشور خدشه دار شده است.
كرمی اشاره كرد: اولین گام برای اصلاح سبك زندگی، تغذیه سالم می باشد كه باید بیشتر از پیش به آن توجه كرد.
7363/6021
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب