افزایش راندمان در مصرف آب لازم است

افزایش راندمان در مصرف آب لازم است

آتی جو: رییس دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، افزایش راندمان در عرصه آب را باتوجه به سیاست افزایش جمعیت و کمبود بارندگی امری حیاتی دانست.


به گزارش آتی جو به نقل از ایسنا، سید ضیاء نصرتی امروز در گردهمایی تخصصی کشاورزی دریامحور که در سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی برگزار گردید، در سخنانی به اهمیت کشاورزی در کشور و ضرورت افزایش راندمان مصرف آب اشاره نمود و اضافه کرد: هم اکنون، سه شبکه آموزش و پرورش داریم که واحدهای مختلفی در این شبکه ها مشارکت دارند. این واحدها شامل شهید بهشتی، امیرکبیر، سازمان رضوی، واحد مازندران، واحد بوشهر، واحد چهارمحال و بختیاری، ابن سینا، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و سازمان تهران هستند. این واحدها در وضعیت برگزاری مطلوب ارکان اصلی شورای راهبری قرار دارند که متشکل از جمعی از متخصصین برجسته در عرصه کشاورزی از جهاد دانشگاهی و سطح ملی هستند و هدایت و راهبری شرایط آموزش و پرورش جهاد دانشگاهی را بر عهده دارند.

نصرتی همین طور به کارهای انجام شده توسط واحدهای مختلف در استانها اشاره نمود و اظهار داشت: آقای دکتر نیز در بحث توسعه محور سیاستگذاری برنامه ششم به یکی از اشکالات اصلی عدم تحقق برنامه پرورش ماهی در قفس اشاره کردند. این مساله در حلقه اول کار مولدسازی قرار دارد که جهاد دانشگاهی به خوبی آنرا شناسایی کرده است. ما در قالب دو طرح کلان توانسته ایم به نتایج خوبی نائل شویم.

وی اضافه کرد: طرح دوم در همین حوزه مربوط به تولید غذای زنده است. ماهیگیران دریایی در حقیقت نیاز به فضای زنده دارند که این نیاز با اجرای طرح دیگری در همکاری با بخش خصوصی تامین خواهد شد. همین طور یکی دیگر از حوزه های کاری ما در شبکه آموزش و پرورش جهاد دانشگاهی، تولید واکسن های آبزیان است. ما تنها مجموعه ای هستیم که تولیدکننده واکسن های آبزیان در کشور هستیم و هدف ما تولید واکسن هایی باکیفیت بالا برای بازارهای بین المللی است.

نصرتی اضافه کرد: از دیگر طرح های ما، تولید بچه ماهی مقاوم است. واکسن های ما به شکلی طراحی شده اند که بچه ماهی ها در پروسه پرورش کمتر گرفتار لطمه و بیماری شوند. واحد مازندران نیز یکی از ظرفیتهای خوب ما در شبکه صنعتی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی است که روی مشتقات جلبک ها کار می کند و محصولات متنوعی را تولید می کند.

وی همین طور به احیای پساب ها و استفاده از آنها برای تغذیه روستاییان اشاره نمود و اظهار داشت: همکاران ما در مرکز نیز محصولات متنوعی برای آبزیان ساخته اند که همه این ها حاصل طرح های پژوهشی جهاد دانشگاهی است.

نصرتی تاکید کرد: این جلسه بطورکامل ضروری و اجتناب ناپذیر است و باید توجه ویژه ای به کشاورزی داشته باشیم. سرانه آب تجربی کشور از سال ۱۹۵۰ تا ۲۵ تغییرات زیادی داشته است. اگر به صورت کمی به وضعیت سرانه آب نگاه نماییم، از سال ۱۳۳۵ سرانه آب ۸۶۰ متر مکعب برای هر نفر بوده که حال به حدود ۱۲۰۰ متر مکعب رسیده است. این تغییرات نشان دهنده بحران آب در کشور است و ما باید با سیاستهای مناسب، میزان آب مصرفی را کاهش داده و غذای بیشتری را تولید نماییم.

به گفته ی ایشان، در برنامه هفتم توسعه، سهم آب بخش کشاورزی از ۸۵ میلیارد متر مکعب به ۶۵ میلیارد متر مکعب کم شده است. این کاهش درصد بسیار دردسرسازی برای بخش کشاورزی به همراه دارد و تنها راهکار افزایش راندمان است که با نفوذ فناوری و توجه به پژوهش میسر خواهد بود."



منبع:

1403/12/06
12:30:00
5.0 / 5
85
تگهای خبر: آموزش , بین المللی , تخصصی , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

آتی جو