حسینی مونس:

به فناوری پرتاب چندگانه ماهواره به ارتفاع بالای مداری دست پیدا کرده ایم

به فناوری پرتاب چندگانه ماهواره به ارتفاع بالای مداری دست پیدا کرده ایم

به گزارش آتی جو، سخنگوی سازمان صنایع فضایی وزارت دفاع اظهار داشت: باتلاش دانشمندان فضایی کشورمان به فناوری پرتاب چندگانه ماهواره به ارتفاع بالای مداری دست پیدا کرده ایم.



به گزارش آتی جو به نقل از مهر، سید احمد حسینی مونس سخنگوی سازمان فضایی وزارت دفاع که در برنامه ایران امروز سیما حضور یافته بود، اظهار داشت: سازمان فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، حوزه های مأموریتی متنوعی در بخش های موشکی، دفاعی و فضایی دارد و در بازدیدی که آقای رییس جمهور از مجموعه سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع داشتند، بخشهایی از این مأموریتها به سمع و نظر ایشان و ملت شریف ایران اسلامی رسید.
حسینی مونس با اشاره به نام گذاری چهاردهم بهمن ماه تحت عنوان روز ملی فناوری فضایی، اظهار داشت: از بهمن ماه سال ۱۳۷۸ که برای نخستین بار ماهواره بر سفیر توانست ماهواره امید که هر دو بومی بوده و توسط وزارت دفاع تولید شده بودند را در مدار زمین قرار بدهد تا به امروز پیشرفت بسیار شایان توجهی در عرصه پرتابگرهای فضایی به دست آمده است به نحوی که امروز ما باتلاش دانشمندان فضایی کشورمان به فناوری پرتاب چندگانه ماهواره به ارتفاع بالای مداری دست پیدا کرده ایم.
سخنگوی سازمان صنایع فضایی وزارت دفاع در ادامه به یکی از دستاوردهای فضایی وزارت دفاع اشاره نمود و ماهواره بر سیمرغ را رکورددار حمل همزمان ماهواره و رکورددار ارتفاعی در ماهواره های کشور دانست و اضافه کرد: ماهواره بر سیمرغ برای نخستین بار در هشتم بهمن ماه سال قبل موفق شد سه ماهواره را بصورت همزمان در مدار زمین قرار داده و به اوج ۱۱۰۰ کیلومتری نائل شود. در شانزدهم آذر ۱۴۰۳ نیز سنگین ترین محموله فضایی کشور توسط ماهواره بر سیمرغ پرتاب و یک بلوک انتقال مداری که توسط پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات توسعه داده شده بود به همراه نانو ماهواره فخر که توسط شرکت صاایران وزارت دفاع توسعه داده شده بود و محموله تحقیقاتی در رابطه با خود سازمان صنایع هوا فضا با مجموع وزن ۳۰۰ کیلوگرم در مدار زمین قرار گرفت.
سخنگوی سازمان فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به سکوی پرتاب ماهواره سریر به عنوان یکی از دستاوردهای وزارت دفاع نیز اشاره نمود و اظهار داشت: سریر یک سکوی جدید در ماهواره برهای کشور است که وزارت دفاع با دستیابی به آن، به پیشرفت جدی در عرصه پرتاب توسط این ماهواره بر دست یافت.
وی در ادامه با اشاره به این که ما در قالب پروژه سریر به وزن بالای یک تُن دست پیدا خواهیم کرد به نحوی که در نسخه اول حدود یک تُن و نیم و در نسخه دوم حدود چهار تا پنج تُن را مد نظر داریم، اضافه کرد: به لحاظ دانشی و توسعه فناوری، هیچ گلوگاهی دراین خصوص وجود ندارد و با همین ماهواره بر ما می توانیم به مدار ۳۶۰۰۰ کیلومتری که هدف غائی ما است برسیم.
حسینی مونس به منظومه شهید سلیمانی به عنوان یکی از پروژه ای مهم سازمان فضایی وزارت دفاع نیز اشاره نمود و دراین خصوص اظهار داشت: هم اکنون ماهواره ها از حالت ماهواره های تکی به ویژه در مدارات نزدیک به زمین، خارج شده و در قالب شبکه ای از ماهواره ها فعالیت می نمایند. ما به جهت اینکه بتوانیم زمان دسترسی به اطلاعات یا مخابراتمان را کم نماییم لازم است ماهواره ها را در قالب منظومه ها در مدار زمین قرار بدهیم. دراین خصوص نخستین قدمی که در کشور برداشته شده، منظومه شهید سلیمانی است. در این پروژه، کنسرسیومی از شرکت های داخلی با کارفرمایی سازمان فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح فعالیت می نمایند و ما برآنیم بر تکیه بر توان بومی به نخستین منظومه ماهواره ای که منظومه شهید سلیمانی است، برسیم.
وی در ادامه به اهداف آینده سازمان فضایی وزارت دفاع اشاره نمود و اظهار داشت: هدفمان این است که باتوجه به تدبیر رهبر معظم انقلاب و اهداف بزرگی که در عرصه فضایی داریم به مدار ۳۶۰۰۰ کیلومتری از سطح زمین برسیم که در این جهت گام اول را با یک نسخه بهبود یافته رونمایی خواهیم کرد تا ان شاءلله به مدارات بالا برسیم.
سخنگوی سازمان فضایی وزارت دفاع در آخر نوید آینده خوشی را برای حوزه فضایی کشور داد و اضافه کرد: ما ان شاءلله در اینده نزدیک پرتاب هایی خواهیم داشت که اخبار غائی و تکمیلی آنها را در وقت و زمان خودش به اطلاع خواهیم رساند اما انسجامی که هم اکنون در عرصه فضایی بین بخش ها و دستگاهای مختلف کشور دراین خصوص ایجاد شده، نوید آینده خوشی را برای حوزه فضایی کشور می دهد. حوزه ای که جزو الزامات یک کشور پیشرفته در عرصه علم و فناوری است. ما این قول را خدمت مردیم شریف ایران اسلامی می دهیم که تمام تلاشمان را به لحاظ علمی انجام بدهیم تا به آن چه حق ملت شریفمان در این حوزه می باشد، برسیم.


منبع:

1403/11/17
11:13:15
5.0 / 5
17
تگهای خبر: آینده , تحقیقات , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

آتی جو