در یك شركت دانش بنیان؛

پروتئین قابل هضم از پر مرغ تولید شد

پروتئین قابل هضم از پر مرغ تولید شد

به گزارش آتی جو محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید پروتئین قابل هضم برای صنایع غذایی دام، طیور و آبزیان شدند که می تواند جایگزین سویا شود و از واردات سویا به کشور جلوگیری کند.



عبدالله حسینی، عضو هیأت علمی مؤسسه علوم دامی و مجری طرح «تولید مواد خوراکی حاوی پروتئین قابل هضم از پر مرغ» در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: با توجه به این که ۵ -۷ درصد وزن مرغ را پر تشکیل می دهد و در ماده خشک این پر ۹۰ درصد پروتئین وجود دارد در صدد برآمدیم تا تکنولوژی تولید ماده خوراکی دام و طیور از پر را به دست بیاوریم.
وی با اعلان اینکه پودرهای خوراکی برای دام، طیور و آبزیان دارای پروتئین هستند، بیان کرد: اما این پروتئین ها، از نوع کاذب هستند و علاوه بر اینکه به خوبی جذب بدن دام و طیور نمی گردد بلکه به صورت ازت از بدن حیوان خارج می شود.
این محقق با تاکید بر اینکه همین طور اگر این پروتئین موجود در پر مرغ استفاده نشود و دورریز باشد منجر به آلودگی محیط زیست خواهد شد، اضافه کرد: متأسفانه در کشور ما فرآوری پر، به صورت کامل صورت نمی گیرد که همین موجب آلودگی محیط می شود.
حسینی با اعلان اینکه در صدد برآمدیم تا با پروسه مناسبی، از پر، پروتئین قابل جذبی را به تولید برسانیم، اشاره کرد: طی این پروسه مواد خوراکی برای طیور، دام و آبزیان تولید می شود که ۸۵ درصد پروتئین دارد؛ طی برآوردهایمان بیش از ۷۵ درصد این پروتئین قابل هضم است.
به گفته عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات علوم دامی، این ماده را در جیره طیور تست کردیم و بررسی ها علاوه بر تأیید میزان پروتئین قابل هضم در بدن دام، طیور و آبزیان نشان داد که می توان تا ۳ درصد از این ماده بعنوان جیره طیور بهره برد.
وی با تاکید بر اینکه قبل از اینها مواد خوراکی که حاوی پروتئین بودند برای دام و آبزیان قابل استفاده نبود، اظهار داشت: اما از این ماده خوراکی می توان همزمان برای خوراک دام، طیور و آبزیان بهره برد. در حقیقت چنین مواد غذایی برای کشور ما که مواد خوراکی برای دام، طیور و آبزیان استفاده گردد نداشتیم.
حسینی با اعلان اینکه امکان تولید ۹۰۰ هزار تن از این ماده را داریم، اظهار داشت: قبل از اینها از پر مرغ به خوبی استفاده نمی شد اما حالا می توان از این فرصت بهره برد و طرح را در تمام استانها اجرائی کرد.
وی افزود: هم اکنون این تولید را در تهران انجام می دهیم و در استان های تهران حتی قزوین هم می توانیم پوشش بدهیم و برای توسعه این اقدام لازم است که در همه استانها چنین خط تولیدی داشته باشیم برای اینکه انتقال پر از استان های مختلف آلودگی به وجود می آورد.
مجری طرح با اعلان اینکه امکان توسعه خط تولید این ماده خوراکی حاوی پروتئین را در استان های مازندران، گیلان، اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی و غربی، زنجان و… داریم، اظهار داشت: ما کشور وارد کننده خوراک دام و طیور هستیم بدین جهت نیاز است که چنین محصولاتی در امتداد کاهش واردات به تولید برسد؛ اگر ما بتوانیم ۱۵۰ هزار تن پر را در سال به خوراک دام و طیور تبدیل نماییم می توانیم این ماده را جایگزین ۲۲۵ هزار تن سویا نماییم.
به گفته حسینی، هر یک کیلو پودر پر معادل یک و نیم کیلو سویا است بدین جهت در ابتدای کار می توانیم ۵ درصد واردات سویا به کشور را کم کنیم؛ در حقیقت با بهره گیری از این محصول واردات سویا تا ۲۰۰ هزار تن در سال کاسته می شود.


منبع:

1399/10/22
13:30:28
0.0 / 5
1183
تگهای خبر: تحقیقات , تكنولوژی , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آتی جو