وزیر اقتصاد:

نقشه راه اقتصاد هوشمند در آستانه نهایی شدن است

نقشه راه اقتصاد هوشمند در آستانه نهایی شدن است

آتی جو: وزیر اقتصاد با اشاره به اینكه نقشه راه اقتصاد هوشمند در حال نهایی شدن است، بر نقش دانشگاه شریف در پیاده سازی این نقشه تاكید نمود.



به گزارش آتی جو به نقل از مهر، فرهاد دژپسند در رویداد تخصصی تعامل با شركای صنعتی دانشگاه صنعتی شریف كه امروز در این دانشگاه برگزار شد، تصریح كرد: امروز دو رقمی بودن بیكاری، ناموزون بودن قیمت ها و نامطلوب بودن رشد اقتصادی را به خوبی حس می نماییم. امروز همه برای منفی بودن نرخ رشد سرمایه گذاری، پایین بودن سهم ایران در اقتصاد بین الملل غصه می خوریم اما گاهی از غصه فراتر صدایمان از وجودمان برمی خیزد كه چرا جامعه ای كه مملو از سرمایه های خدادادی در حوزه نفت و گاز بوده و از سرمایه انسانی با هوش خوبی برخوردار است، وضعیت و شرایط امروزش اینگونه است؟
وی با اشاره به اینكه ۸ سال جنگ تحمیلی، برخی داشته های ما را خراب كرد و مانع از اجرای ساختارهای توسعه ای شد، اضافه كرد: پس از جنگ هر زمانی كه می خواستیم جهش بگیریم یك عامل بیرونی، بازدارنده بود. امروز هم هر زمان كه می خواهیم مستقل عمل نماییم، در مقابل خود رقیب و دشمن زیاد داریم.
وزیر اقتصاد با بیان این مطلب كه در راه توسعه و پیشرفت برای ما فرش قرمز پهن نمی كنند و بهای استقلال خیلی گران است، تصریح كرد: كودتای ۳۲ فقط برای این رخ داد كه ملی شدن نفت ایران اگر به خوبی به سرانجام می رسید، برای منطقه الگو می شد.
دژپسند افزود: به صورت مثال نگاه كنید كه كشور مالزی الان كجا قرار دارد و چگونه پیشرفت كرده است؟ اما ما كه از قابلیت های زیادی برخوردار هستیم، آنطور كه باید پیشرفت نكرده ایم؟ ما باید داشته هایمان را در مسیری قرار دهیم كه بتوانیم از طریق های میان بر، بهره وری را به نرخ قابل قبول برسانیم. باید به جایی برسیم كه از آنچه خودمان داریم به بهترین نحو استفاده نماییم.
وی افزود: ما می توانیم نفت را خام فروشی نماییم و به یك بودجه نفتی دست یابیم ولی در مقابل می شود نفت را در راه توسعه تبدیل به «در گرانبها» كرد كه این امر با دانش و اراده محقق می شود.
وزیر اقتصاد با اشاره به نوع فعالیت ها در بخش كشاورزی و رسیدن به بهترین مدل در این عرصه، اظهار داشت: در ارتباط با كشاورزی ایران گفته می شود اگر باران ببارد، خدا را شكر می نماییم اما آیا دنیای كشاورزی امروز وابستگی اش به شرایط طبیعی آنقدر بالاست؟ كم آبی شرایط را سخت كرده است اما باید به این مورد توجه كرد كه كشت گلخانه ای با توسعه طبقاتی در اراضی محدود، خلق منبع كرده است. كشاورزی ما هم باید به جایی برسد كه صادركننده باشد و در نهایت بتوانیم سهم جهانی را افزایش دهیم.
وی افزود: اگر می خواهیم در كشاورزی حرفی برای گفتن داشته باشیم اولا باید با فناوری بالا مكانیزه شده باشد. ما اقتصادی دانش بنیان می خواهیم كه مبتنی بر فرآیندهای پیشرفته در حال تكامل باشد، بهره ور باشد و بتوانیم در این فرآیند از داشته هایمان بهترین استفاده را نماییم. هم اكنون منابع، میلیون میلیون هدر می رود ولی نسبت به آن حسی نداریم. چون دغدغه استفاده حداكثری از داشته ها، ساری و جاری نیست. بنابراین است كه از سال ۹۱ تا الان فقط ۲ سال رشد اقتصادی كشور مثبت است.
دژپسند با تاكید بر توجه به اقتصاد هوشمند در كشور اظهار داشت: اقتصاد هوشمند فقط هوش مصنوعی و دیجیتالی كردن و دانش بنیان شدن نیست. در این نوع اقتصاد، منحنی تولید ما تغییر وضعیت پیدا می كند و در مقابل بسیاری از محدودیت های منابع در نوردیده می شود.
وزیر اقتصاد اضافه كرد: برای ما كه هم اكنون در شرایط نامقبول قرار داریم اما در مقابل منابع نامحدودی در دست داریم، اقتصاد هوشمند تنها راهی است كه به واسطه آن می توان به جایگاه خوبی رسید. كشور مالزی اگر به جایگاه خوبی رسیده، تنها به این علت است كه در راه الكترونیك كردن طی طریق كرده است، ما هم می توانیم از مسیر اقتصاد هوشمند پیشرفت قابل توجهی داشته باشیم.
وی با بیان این مطلب كه دانشگاه شریف از نظر علمی و ممارست در حوزه فناوری و ارتباط صنعت موفق عمل كرد، خاطرنشان كرد: راه انداری «مركز اقتصاد هوشمند» در این دانشگاه می تواند نوید بخش روزهای بهتری باشد.
دژپسند با بیان اینكه نقشه راه اقتصاد هوشمند در آستانه نهایی شدن است، اضافه كرد: در اقتصاد هوشمند دیگر اقتصاد دو بعدی نخواهیم داشت. دانشگاه شریف اگر به این مورد ورود كند، درصد موفقیت برای پیاده سازی این نقشه راه افزایش می یابد.


منبع:

1398/10/04
14:39:32
5.0 / 5
4451
تگهای خبر: آینده , تخصصی , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
آتی جو