ستاری: سرمایه بخش خصوصی وارد پژوهش شود
به گزارش آتی جو معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار داشت: باید از اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری پیش برویم و سرمایه بخش خصوصی در پژوهش وارد شود.
به گزارش آتی جو به نقل از ایرنا سورنا ستاری دوشنبه شب در نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی تصریح كرد: برای این كار نیازمند محیطی هستیم كه همه به دنبال رشد و سرمایه گذاری روی استارت آپ ها (شركت های نوپا) باشند.
وی افزود: دانشگاه نباید بیشتر از 15 درصد متكی به درآمد دولتی باشد آن زمان است كه محصول دانش بنیان به جامعه وارد می گردد و اگر بخواهیم كمك های دولت موثر باشد باید استان هم در اقتصاد دانش بنیان مشاركت داشته باشد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری سرمایه گذاری بخش خصوصی را عامل موفقیت پارك های علم و فناوری دانست و اظهار داشت: اگر پاركی دولتی باشد، مشكلات همچنان باقی خواهد بود و نسبت سرمایه گذاری دولت در پارك ها یك به 10 است یعنی به ازای هر واحد سرمایه گذاری دولت باید 10 برابر آنرا بخش خصوصی سرمایه وارد كند.
وی خاطرنشان كرد: پژوهش با پول دولتی مثل ساختمان سازی و صنعت دولتی است كه از آن محصول تجاری قابل رقابت برای مردم خارج نمی گردد مگر اینكه بخش خصوصی در این حوزه چند برابر دولت سرمایه گذاری كند.
ستاری نیروی انسانی متعهد را یكی از پتانسیل های فوق العاده استان خراسان جنوبی برشمرد و اضافه كرد: دولت یك ابزار است و باید محیط را استان تولید كند.
وی با اشاره به خصوصیات كویرنشینان بیان كرد: وقتی در مورد اقتصاد دانش بنیان سخن به میان می آید یعنی از انسان صحبت می گردد بنابراین انسان ها برای موفقیت در عرصه اقتصاد دانش بنیان نباید از سختی ها بترسند.
وی بر آموزش جهت استفاده از دانش تصریح كرد و اظهار داشت: عمده دروسی كه در دانشگاه ها تدریس می گردد در زندگی كاربردی نیست اما وقتی دانش وارد صحنه عمل شود می توان از آن استفاده های زیادی كرد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینكه ایده های سایر نقاط جهان در كشور باید علاوه بر پیاده سازی بومی هم شود افزود: تمام كارآفرینان بزرگ حوزه اقتصاد دانش بنیان سختی های زیادی كشیده اند و تمام این شركت ها داستان های مشابه دارند.
وی با اشاره به جمعیت حدود 35 میلیون نفری جوانان بین 20 تا 40 سال كشور در حوزه آموزش اظهار داشت: در تاریخ كشور هیچ گاه به اندازه حالا برای حوزه آموزش هزینه نشده است.
ستاری از دانشمندان قدیم ایران همچون فارابی و ابن سینا یاد كرد و اظهار داشت: جای سئوال باقی است كه آیا این افراد به واسطه هزینه در عرصه علم بالا رفتند؟
ستاری با اشاره به اینكه بینش اقتصاد نفتی این است كه همه مشكلات با پول حل می گردد اضافه كرد: باید بدانیم هیچ كشور و اقتصادی در دنیا بر پایه منابع زیرزمینی رشد نكرده است و این طبیعت اقتصاد و انسان هاست كه تا رنجی متحمل نشود به جایی نمی رسد.
وی تولید یك محیط و اكوسیستم را از نیازهای اقتصاد دانش بنیان برشمرد و اظهار داشت: باید كارآفرینی تبدیل به یك ارزش شود و فارغ التحصیلان هیچگاه منتظر شغل دولتی نباشند، باید درس خواندن با نیت تحول محیط اطراف باشد و منجر به كارآفرینی شود و گرنه چرا باید برای دانشگاه هزینه كرد.
ستاری با تاكید بر اینكه در اقتصاد دانش بنیان باید خط تولید صنعت بومی داخل كشور باشد اظهار داشت: اوایل انقلاب نیروی هوایی كشور سازمان های قوی داشت اما وقتی جنگ آغاز شد فهمیدیم كه هیچ نداریم چون دانش آنرا نداشتیم و وابسته بودیم، در صنعت هم همین طور است تا زمانی كه نتوانیم ماشین سازی نماییم صاحب صنعت نمی شویم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اهمیت نقش محیط در اقتصاد دانش بنیان افزود: این كه در استانی مثل خراسان جنوبی به جای برخورد، از ایده جوانان استقبال شود، مهم می باشد و یكی از تشویق ها این است كه پارك علم و فناوری استان نباید مشكل جا داشته باشد در صورتیكه خیلی از ساختمان ها آن هم با سنگ گرانیت در استان ساخته شده و خالی است و گمان نمی گردد از زمان افتتاح تابحال حتی یك نفر داخل آن رفته باشد.
ستاری پشتیبانی از شركت های دانش بنیان را یك وظیفه دانست و اظهار داشت: مهم این است كه مدیران خراسان جنوبی هم تصمیم بگیرند از جوانان این حوزه حمایت كنند تا آنها در استان ماندگار شوند.
وی با تاكید بر اینكه لذت از كار مهمترین عامل بازگشت نیروی انسانی به هر جامعه است تصریح كرد: وقتی جوانان احساس كنند كه جامعه به آنها نیاز ندارد آنجا را ترك خواهند كرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار داشت: باید محیطی داشته باشیم كه كارآفرینی ارزش و بستن یك كسب و كار خیانت باشد.
وی خاطرنشان كرد: كسانی كه حقوق دولتی می گیرند در زندگی هیچ ریسكی نمی كنند و متوجه نمی شوند یك جوان كارآفرین باید برای چند نفر حق بیمه، حقوق، مالیات و غیره بدهد بنابراین در چنین محیط كسب و كاری چه انتظاری از جوانان می توان داشت.
ستاری با اشاره به بازدیدهایی كه در استان از مراكز علم و فناوری داشت اظهار داشت: از انگیزه و اعتماد به نفس این جوانان لذت بردم و باید بدانیم هیچ عاملی نمی تواند جلوی جوانی كه اعتماد به نفس دارد را بگیرد.
وی افزود: هدف اصلی هم پرورش این انسان ها است تا بتوانیم جامعه و جهت اقتصاد را عوض نماییم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار داشت: تمهیداتی اندیشیده شده كه در اقتصاد دانش بنیان كسی جرات نكند یك كسب و كار را تعطیل كند و نیمی از شكایت هایی كه در بازدیدهای امروز بیان می شد مربوط به همین مسایل است.
وی تصریح كرد: باید موانع موجود رفع گردد تا دانشگاه ها محور حركت استان باشند آن زمان است كه مشكلات با راهكارهای نیروهای جوان بومی حل خواهد شد.
ستاری اظهار داشت: خراسان جنوبی از ظرفیت نیروی انسانی توانمندی برخوردار می باشد و برای كمك به شركت های دانش بنیان و توسعه مراكز رشد در این استان مبلغ سه میلیارد تومان در اختیار پارك علم و فناوری استان قرار خواهد گرفت.
وی بیان كرد: خراسان جنوبی با ظرفیت های بالقوه ای كه در حوزه زرشك و زعفران دارد می تواند نقش موثری در تولید اقتصاد ملی داشته باشد چون كه گردش مالی زعفران در جهان ۹ میلیارد دلار است اما سهم استان را می توان از ۵۰۰ میلیون دلار با همین شركت های دانش بنیان افزایش داد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری امروز (دوشنبه) برای بازدید از طرح ها و واحدهای علمی و دانش بنیان به خراسان جنوبی سفر كرد و بدو ورود مورد استقبال استاندار و تعدادی از مسئولان استان قرار گرفت.
«سورنا ستاری» در این سفر از شركت های مركز رشد واحدهای فناور و شركت دانش بنیان تروند زعفران شهرستان قاینات، شركت های مستقر در پارك علم و فناوری خراسان جنوبی، شركت كشت بافت خاوران خوسف و دو شركت فعال دانش بنیان صنعتی دیگر بازدید نمود.
معاون رئیس جمهوری همینطور مركز نوآوری دانشگاه بیرجند را افتتاح و با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی دیدار نمود.
9893*3028
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب