دستاوردی برای خدمت به زائران میلیونی اربعین

طبخ بهداشتی غذا با کمترین میزان انرژی با تجهیزات صنعتی فناوران کشور

طبخ بهداشتی غذا با کمترین میزان انرژی با تجهیزات صنعتی فناوران کشور

آتی جو: تجهیزات صنعتی پخت و پز موفقیت یکی از شرکت های دانش بنیان است که می تواند تنها با یک کپسول گاز مایع پروسه طبخ غذای بهداشتی را برای زوار میلیونی اربعین انجام دهد.


میثم وطنی از پژوهشگران این شرکت دانش بنیان در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: این شرکت تولیدکننده تجهیزات آشپزخانه صنعتی است. یکی از معضلاتی که در موضوع اربعین با آن موجه بودیم، تامین غذا برای زائران میلیونی اربعین بوده است.
وی ادامه داد: دغدغه دراین زمینه این بود که برای تامین غذا باید اجاق های زمینی و قابلمه و سایر تجهیزات مورد نیاز پخت و پز آشپزخانه در حجم زیاد به عراق منتقل می شد، ضمن آنکه لازم بود که فضای بسیار زیادی به پخت و پز اختصاص داده می شد.
وطنی دیگ پخت صنعتی را راهکاری برای پاسخ به این نیاز عنوان نمود و تصریح کرد: تجهیزاتی که ما دراین زمینه به تولید رساندیم، دیگ های پخت صنعتی شامل چلوپز، خورشت پز، کباب پزهای ریلی و تجهیزات دیگری است که بصورت پک کامل ارائه می شود.
این محقق با اشاره به مزایای این تجهیزات صنعتی نسبت به روش های سنتی، اظهار داشت: این تجهیزات قادرند در کمترین فضای ممکن با صرف انرژی کمتر غذای مورد نیاز زائران را تامین کند، به شکلی که اگر برای یک وعده غذایی با بهره گیری از اجاق های زمینی ۵ کپسول مایع گاز استفاده می شود، با بهره گیری از این تجهیزات با یک کپسول گاز مایع می توان پروسه پخت غذا را انجام داد.
وی، دلیل کاهش مصرف انرژی در این دیگ ها را به سبب بهره گیری از عایق بندی های مناسب و همین طور استفاده بهینه از حرارت عنوان و افزود: علاوه بر اینها در این تجهیزات پرت و دور ریز غذا نداریم، به شکلی که در پخت پلو، پرت غذا به سبب ته دیگ حذف گردیده است، ضمن آنکه با بهره گیری از روغن کمتر می توان غذا را تهیه کرد.
وطنی، بهداشتی بودن را از دیگر مزایای این تجهیزات صنعتی غذاپز ذکر کرد و افزود: نیروی انسانی در این تکنیک کمتر شده و افرادی که در پروسه پخت غذا با بهره گیری از این تجهیزات هستند، با کمترین زحمت غذا را تهیه می کنند.
به گفته ی ایشان، در روش های معمول تجهیزات مورد استفاده پس از دو تا ۳ دفعه رفت و آمد قابل استفاده نخواهند بود، ولی این تجهیزات تا ۳ سال تضمین دارند و پس از آن نیز با سرویس جزئی می توان بصورت طولانی مدت تا چندین سال از آن بهره برداری نمود.
وطنی اضافه کرد: امسال نخستین سال است که این محصول معرفی شده و یکی از مسائلی که عنوان شد، بزرگ بودن و قابلیت حمل و نقل این تجهیزات است، در صورتیکه در پخت و پز سنتی چندین کالا باید حمل شود، این محصول یک تکه و قابل بسته بندی است و هر تریلی ۱۴ تا ۱۵ دستگاه صنعتی پخت و پز را می تواند حمل کند.
وی با اشاره به ظرفیت این تجهیزات، تصریح کرد: هر دیگ صنعتی خورشت پز قادر به ارائه ۵۰۰ پرس غذا است و چلوپز ۲۵ لیتر؛ بسته به این که برنج ایرانی باشد یا خارجی، گنجایش ۲۵ کیلوگرم برنج را دارد.
این محقق افزود: تجهیزات غذاپز ما در سایزهای مختلف ۱۵۰، ۲۵۰ و ۴۰۰ لیتر و به اشکال مکعب و استوانه به تولید رسیده اند.



منبع:

1403/05/25
18:15:10
5.0 / 5
230
تگهای خبر: انرژی , پژوهشگر , تولید , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
آتی جو